Μητσοτάκης: Ασφαλής η ελληνική οικονομία και η ενεργειακή επάρκεια της χώρας

Μητσοτάκης: Ασφαλής η ελληνική οικονομία και η ενεργειακή επάρκεια της χώρας

Σχολιάζοντας τον κίνδυνο ελλείψεων ενεργειακών πόρων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι  είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η ελληνική οικονομία είναι ασφαλής παρά τη διεθνή ενεργειακή κρίση, έστειλε κατά την τηλεοπτική συνέντευξή του, στο Capital.gr, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τον κίνδυνο ελλείψεων ενεργειακών πόρων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο που δεν είναι άλλο από την πλήρη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία“.

Για τα νέα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων κατά της ενεργειακής ακρίβειας που ανακοινώνονται σήμερα, σημείωσε ότι πρόκειται για αυξημένη επιδότηση σε σχέση με το Fuel Pass 1 και ότι θα είναι διάρκειας τριών μηνών, ενώ τονίζει ότι ο εθνικός στόχος για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν κινδυνεύει από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις.

Για τα ελληνοτουρκικά σημειώνει ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας είναι πολύ ενισχυμένη και ότι η επένδυση που έχει γίνει στην εξωτερική πολιτική της χώρας αποδίδει και σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά και ότι στην οικονομία, η Ελλάδα δεν είναι πλέον “το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης”.

Σε ότι αφορά τις εκλογές επανέλαβε ότι πρόθεση του είναι να εξαντλήσει την 4ετία αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εφόσον η πολιτική όξυνση βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

« Ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ