Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το «Πόθεν Έσχες» του Γιώργου Τράγκα

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το «Πόθεν Έσχες» του Γιώργου Τράγκα

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τον μη έλεγχο των «Πόθεν Έσχες» του Γιώργου Τράγκα κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε για τη δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, έπειτα από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων.

«Οι δημόσιοι λειτουργοί που ευθύνονται για τη συγκάλυψη εγκληματικής δραστηριότητας πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά. Η κατακραυγή δεν είναι Δικαιοσύνη, ούτε υποκαθιστά τους θεσμούς», σχολιάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και αντιπρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας» στο Twitter.

Ολόκληρη η ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του τα εξής:

«Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκαν προ ημερών το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Ο εκλιπών ως δημοσιογράφος υποχρεούτο να υποβάλλει ετησίως δήλωση «πόθεν έσχες». Τη δήλωση αυτή κάποιοι επί σειρά ετών είχαν υποχρέωση να ελέγχουν για τυχόν παρανομίες και παρατυπίες. Αυτό προφανώς δεν έγινε ορθά και επαρκώς, είτε από ακουσίως πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, είτε από δόλο. Σε κάθε περίπτωση, προκύπτουν εκ των πραγμάτων ευθύνες του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

-Ποιοι κρατικοί φορείς και ποια φυσικά πρόσωπα έλεγξαν διαχρονικά τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Γιώργου Τράγκα;

-Ποιες θα είναι οι πειθαρχικές και νομικές επιπτώσεις σε εκείνους που με σκανδαλωδώς ανεπιτυχή τρόπο απέτυχαν να ελέγξουν ορθά και επαρκώς τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Γιώργου Τράγκα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ