Έντονη κινητικότητα για τα F-35: Στην Αθήνα κλιμάκιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Locheed Martin

Έντονη κινητικότητα για τα F-35: Στην Αθήνα κλιμάκιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Locheed Martin

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία παραγωγός των F - 35, Lockheed Martin ενημέρωσε και εγγράφως για το ενδιαφέρον της να ενταχθεί η Ελλάδα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κινητικότητα στην υπόθεση της προμήθειας 24ων αμερικανικών μαχητικών F-35 από τη χώρα μας, προμηνύει η άφιξη ομάδας τεχνοκρατών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τεχνοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το JSF Programme Office θα μεταβούν στο υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των στοιχείων της προμήθειας που ζήτησε η χώρα μας διά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Στόχος των διεργασιών είναι να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να ενισχύσει την αεράμυνά της με μια μοίρα των υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πρόσφατα, ότι στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας, είναι ειλημμένη η απόφαση της Αθήνας ότι το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, που θα επανδρώσει την Πολεμική Αεροπορία θα είναι το αμερικανικό F - 35.

Η Ελλάδα, ενδιαφέρεται να αγοράσει μία μοίρα F - 35 πριν από το τέλος της τρέχουσας 10ετίας, και συγκεκριμένα μετά το 2028, όταν θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για μία τέτοια κίνηση.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι η εταιρεία παραγωγός των F - 35, Lockheed Martin ενημέρωσε και εγγράφως για το ενδιαφέρον της να ενταχθεί η Ελλάδα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε όλες τις παραμέτρους τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα αποκτηθούν μετά το 2028, ενώ θα αναζητηθεί και ο καλύτερος τρόπος χρηματοδότησης μίας τέτοιας μακρόχρονης επένδυσης για την Ελλάδα του 2030» σημειώνουν χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας παράλληλα το ενδιαφέρον της Lockheed Martin να επενδύσει προσεχώς στη ΕΑΒ.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ