Γ. Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - Οτιδήποτε άλλο εκτός πραγματικότητας

Γ. Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - Οτιδήποτε άλλο εκτός πραγματικότητας

Πως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια και τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει, με βάση το έργο του, «καθαρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση και αυτοδύναμη Ελλάδα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με διαρροές ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να στήσει πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός πάρα πολλές φορές. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας» ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

«Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα συνεχίσει καθημερινά την προσπάθεια για να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν συνθήκες και προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης για τη χώρα. Θα υλοποιήσουμε το προεκλογικό πρόγραμμα και με αυτό το έργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει καθαρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση και αυτοδύναμη Ελλάδα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε, «η Ν.Δ. με βάση τη δουλειά της, χωρίς να θεωρεί κανέναν ψηφοφόρο δεδομένο, θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, θα ζητήσει να αξιολογηθεί, θα ζητήσει από τους πολίτες να συγκρίνουν την Ελλάδα της διακυβέρνησης του σήμερα με την Ελλάδα της διακυβέρνησης της συνεργασίας Βαρουφάκη, Καμμένου, υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα, και να αποφασίσουν. Πιστεύουμε ότι η σταθερή διακυβέρνηση είναι η προϋπόθεση για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι η συμπεριφορά της γειτονικής χώρας το τελευταίο διάστημα «με αποκορύφωμα τις υπερπτήσεις, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης της ελληνοτουρκικής Συνόδου Κορυφής το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη, και είναι εκτός και του πνεύματος και του κλίματος της τελευταίας συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα, η Τουρκία να επανεξετάσει τη συμπεριφορά της σε ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στις συνομιλίες του φθινοπώρου.

Σε ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας, απάντησε ότι η έγνοια της κυβέρνησης είναι συνεχής και θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις. Σε ό,τι αφορά την επιδότηση της αγοράς καυσίμων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι από τα 3.000.000 δικαιούχων, μέχρι τώρα έχουν κάνει χρήση του μέτρου 2.000.000 δικαιούχοι και διαβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση το εν λόγω κονδύλιο θα διατεθεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Είπε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η απαγόρευση κυκλοφορίας ως μέτρο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ