Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου

 Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου

Στο επίκεντρο η ενεργειακή επάρκεια της χώρας και οι ευρύτερες επιπτώσεις που προκαλούν οι χθεσινές αποφάσεις της Ρωσίας

Η απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τις στρόφιγγες για το φυσικό αέριο προς την Πολωνία και την Βουλγαρία, θέτει σε επαγρύπνηση και την Ελλάδα.

Σήμερα στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τις ευρύτερες επιπτώσεις που προκαλούν οι χθεσινές αποφάσεις της Ρωσίας.

Επίσης το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Kiril Petkov.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα συνδράμει τη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που προκάλεσαν για τη χώρα οι ρωσικές αποφάσεις στον ενεργειακό τομέα.

Yπενθυμίζεται πως ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία διότι οι δύο αυτές χώρες δεν πλήρωσαν σε ρούβλια.

Η Πολωνία και η Βουλγαρία είναι οι δύο πρώτες χώρες στις οποίες διακόπτεται η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ