ΚΙΝΑΛ: Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε πρόοδος στις έρευνες για υδρογονάνθρακες 

ΚΙΝΑΛ: Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε πρόοδος στις έρευνες για υδρογονάνθρακες 

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επίσπευση των ερευνών σε έξι περιοχές.

«Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αποτέλεσε στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κορυφώθηκε το 2014 όταν η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τις πρώτες τρεις συμβάσεις για έρευνες» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του με φόντο τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επίσπευση των ερευνών σε έξι περιοχές.

«Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και πληρώνει την κυβερνητική ατολμία να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα-ασπίδα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «ξεπαγώνει» τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σημειωτέον η κυβέρνηση του 'πάγωσε'» σχολιάζει το κόμμα.

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «με ευθύνη των κυβερνήσεων τους δεν υπήρξε καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα η χώρα να εξαρτάται από το εισαγόμενο φυσικό αέριο και να είναι έρμαιο στην κερδοσκοπία των αγορών ορυκτών καυσίμων».

«Ακόμη και αν τελεσφορήσουν όμως οι έρευνες υδρογονανθράκων, οι πολίτες θα δουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Τώρα είναι η ώρα για άμεσες λύσεις όπως η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στα τιμολόγια, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά» τονίζει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκάθαρη θέση για τα θέματα ενέργειας δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των εγχώριων φυσικών πόρων καθώς και στην ομαλή και κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές ενεργειακές επιλογές ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή και τις κοινωνικές ανισότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ