Ν. Δένδιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα πρόξενο ασφαλή πίσω στην Ελλάδα

Ν. Δένδιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα πρόξενο ασφαλή πίσω στην Ελλάδα

Παράλληλα ο υπ. Εξωτερικών ευχαρίστησε τους Έλληνες διπλωμάτες «που με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να εκκενώσουν Έλληνες πολίτες και ομογενείς από την Ουκρανία»

 

Η κατάσταση στη Μαριούπολη και η ασφάλεια του Έλληνα προξένου που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο του ΟΑΣΕ στην ουκρανική πόλη βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τη Γενική Γραμματέα του Οργανισμού, Χέλγκα Σμιντ, στη Βιέννη.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Έλληνα Πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Έλληνες διπλωμάτες «που με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν να εκκενώσουν Έλληνες πολίτες και ομογενείς από την Ουκρανία, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

«Από εκεί και πέρα, κάναμε και μια γενική επισκόπηση της εξαιρετικά δύσκολης και δυσάρεστης κατάστασης» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως «η ρωσική εισβολή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τη Βρετανίδα ομόλογό του, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είπε: «Ήταν η τέταρτη φορά που συναντήθηκα με Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, σε αυτή την περίπτωση με τη Λιζ Τρας τα τρία σχεδόν χρόνια που είμαι υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Αυτή τη φορά συναντηθήκαμε κάτω από το κράτος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και συζητήσαμε τα τεράστια ζητήματα ασφάλειας που η εισβολή αυτή δημιουργεί, τόσο για τις χώρες μας, όσο και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Συζητήσαμε για τα Δυτικά Βαλκάνια, το Σαχέλ, τη Βόρεια Αφρική, τη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή. Συζητήσαμε επίσης και για το πώς μπορεί η ανθρωπότητα να βγει από αυτή την τεράστια περιπέτεια που μας έβαλε η ρωσική εισβολή» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ