Άδωνις Γεωργιάδης: Πότε θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Άδωνις Γεωργιάδης: Πότε θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας - Ποιοι είναι δικαιούχοι

«Η επιταγή θα δοθεί πλησίον του Πάσχα, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Πριν από το Πάσχα θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας στους δικαιούχους, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν οι δικαιούχοι της επιταγής θα είναι άνεργοι και συνταξιούχοι. “Είναι αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα. Τους όρους θα τους εξειδικεύσει το υπουργείο Οικονομικών”. “Έχουμε αφήσει κανέναν μόνο πίσω όλα αυτά τα τρία χρόνια; Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”, σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε “ελπίζουμε να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία, να σταματήσει αυτό το πράγμα και να επανέλθει ο κόσμος στο φυσιολογικό του. Εάν αυτό δεν συμβεί θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει”.
Τι είπε για το ποσό της επιταγής ακρίβειας
Στην ερώτηση εάν η επιταγή θα είναι 300 ευρώ με 400 ευρώ. “Δεν θα ήθελα να κάνω ανακοινώσεις. Γιατί εγώ δεν είμαι ρεπόρτερ είμαι υπουργός. Εάν το πω θα γραφτεί ότι είναι έτσι “, απάντησε και πρόσθεσε ότι “θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός μας και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα κάνει τη διαφορά”.“Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι η σωστή η απάντηση. Ελπίζουμε να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία, να σταματήσει αυτό το πράγμα και να επανέλθει ο κόσμος στο φυσιολογικό του. Εάν αυτό δεν συμβεί θα κάνουμε ότι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει”, σημείωσε.

Για την ακρίβεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας. “Υπάρχει ακρίβεια; Προφανώς και υπάρχει. Υποφέρει ο κόσμος; Προφανώς και υποφέρει. Μπορεί η κυβέρνηση να αδιαφορήσει σε αυτόν τον κόσμο που υποφέρει; Όχι. Πρέπει τον κόσμο που υποφέρει να τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο έστω και στα όρια του προϋπολογισμού μας , έστω και από το υστέρημα του κράτους”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι οι ” άνθρωποι που έχουν λίγο μεγαλύτερο εισόδημα μπορεί αυτή τη στιγμή να αντέξουν λίγο περισσότερο, όλοι υποφέρουν. Δεν υπάρχει κανένας που να πληρώνει παραπάνω σήμερα, όλοι είναι σε δυσκολία . Αλλά πρέπει να πάμε να ασκήσουμε μια στοχευμένη πολιτική σε εκείνους που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους, διακινδυνεύουν την καθημερινότητα τους. Σε αυτούς πρέπει να δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ