Μ. Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτή την κρίση δεν επιδίωξε εθνική συνεννόηση

Μ. Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτή την κρίση δεν επιδίωξε εθνική συνεννόηση

Πυρά σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, από το βήμα της Βουλής.

Κακώς δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την απόφαση αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, είπε ο Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών έστω και τώρα για να γνωρίζουν την πραγματικότητα, να γνωρίζουν και την κρισιμότητα των στιγμών οι Έλληνες».

Μητσοτάκης: Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις, ή είσαι με την ειρήνη και το Διεθνές Δίκαιο, ή απέναντί τους

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, «δυστυχώς, όμως, όπως συνηθίζει ο κ Μητσοτάκης, και σε αυτή την κρίση δεν επεδίωξε την εθνική συνεννόηση. Έχει την ψευδαίσθηση ότι όλα μπορεί να τα χειριστεί μόνος του, ακριβώς δηλαδή όπως νόμιζε και ο κ. Τσίπρας. Κακώς δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την απόφαση αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία. Το τονίζουμε, ανεξάρτητα του ότι έχουμε σταθεί θετικά στην ουσία της απόφασης, η οποία στηρίζει την ευρωπαϊκή στρατηγική σε αυτό το ζήτημα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κι ας κάνουν ότι δεν το βλέπουν από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί η αλληλεγγύη, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, πρέπει και να ζητείται αλλά και να παρέχεται».

«Αν δεν συγκαλείτε κ.Μητσοτάκη σε αυτές τις κρίσιμες ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών , αν δεν επιδιώκετε τώρα ένα πλαίσιο συνεννόησης, τότε ποτέ θα το πράξετε»; Συγκαλέστε το έστω και τώρα.

Για να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, για να γνωρίζουν την πραγματικότητα και την κρισιμότητα των στιγμών οι Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «η τραγωδία στην Ουκρανία συνεχίζεται με πολλές ανθρώπινες ζωές να χάνονται, περιουσίες να καταστρέφονται, δεκάδες χιλιάδες πολίτες να μεταβάλλονται σε πρόσφυγες και ανάμεσα στους νεκρούς θρηνούμε και 12 ομογενείς μας που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς. Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός και αμέτοχος μπροστά σε αυτό το δράμα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε πρόσφυγες στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος προστασίας. Σήμερα τίποτα πια δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ούτε αυτά που ίσχυαν για την διεθνή ασφάλεια».

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για δημιουργία «επικίνδυνου προηγούμενου» από τη ρωσική επίθεση, η οποία όπως εξήγησε, «ανοίγει όρεξη για ανάλογες κινήσεις σε όλους όσοι έχουν αποδείξει ότι δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Λειτουργούν ως αναθεωρητικές δυνάμεις που έχουν ως στόχο την χάραξη νέων συνόρων, τη δορυφοροποίηση ή ακόμα και την κατάληψη ανεξάρτητων κρατών».

Σχετικά με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ο κ. Κατρίνης υποστήριξε ότι «αν οι ουσιαστικές κυρώσεις που επιβάλλονται τώρα στη Ρωσία είχαν ληφθεί από την αρχή η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ