Μετά τη συνάντηση με Παναγιωτόπουλο ο Ακάρ παραληρεί: Η Ελλάδα έχει «σεβντά» με τα εξοπλιστικά

Μετά τη συνάντηση με Παναγιωτόπουλο ο Ακάρ παραληρεί: Η Ελλάδα έχει «σεβντά» με τα εξοπλιστικά

Στη ρητορική των προκλήσεων επιμένει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δύο μόλις ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η συνάντησή του με τον κ. Παναγιωτόπουλο έγινε σε θετικό κλίμα και αμέσως μετά έσπευσε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την Ελλάδα ως υπεύθυνη για την αύξηση της έντασης μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας.

Ειδικότερα ανέφερε ότι με προβοκατόρικες ενέργειες η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και εφαρμόζει επιλεκτικά τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν επεκτακτικές βλέψεις στις ομιλίες τους, χωρίς να τους κατονομάσει.

Μίλησε για «σεβντά», δηλαδή αγάπη της Ελλάδας για τα εξοπλιστικά και τα χαρακτήρισε «άδικο κόπο», ενώ δεν δίστασε τη στιγμή που η τουρκική οικονομία καταρρέει να κάνει υποδείξεις στην Αθήνα να μην σπαταλά τόσα χρήματα για εξοπλισμούς.

Ο Ακάρ δεν έκρυψε επίσης την ενόχλησή του για το ότι η ελληνική πλευρά αναδεικνύει τις τουρκικές προκλήσεις τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ όσο και σε επίπεδο ΕΕ, ενώ επιτέθηκε στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι είναι λάθος να αποδέχονται οι ευρωπαίοι την πρακτική της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ