Αλ. Τσίπρας: Διαχειριστής της συμφοράς ο Μητσοτάκης - Τα νοικοκυριά έχουν υπαρξιακό πρόβλημα (vid)

Αλ. Τσίπρας: Διαχειριστής της συμφοράς ο Μητσοτάκης - Τα νοικοκυριά έχουν υπαρξιακό πρόβλημα (vid)

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για ΔΕΗ, αύξηση κατώτατου μισθού και το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ.

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το '19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το "Δ" (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ' το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είπε θα τη στηρίξει, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, αλλά, πρόσθεσε οτι αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγα και για λίγους.

Αναφορικά με το αίτημα για εκλογές είπε οτι ζήτησε την προσφυγή στην κάλπη στην συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ακριβώς μετά την αποκάλυψη για την έρευνα Τσιόδρα - Λύτρα, που διέψευδε τις αναφορές του πρωθυπουργού οτι είναι το ίδιο να νοσηλεύεσαι μέσα και έξω από τις ΜΕΘ.

"Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή. Επρόκειτο για μια κομβική μεταστροφή του πρωθυπουργού στην διαχείριση της πανδημίας από τον πρωθυπουργό αυτό που ζούμε" πρόσθεσε.

"Η κυβέρνηση έχει αποτύχει απολύτως στη διαχείριση της πανδημίας, είναι διαχειριστής της συμφοράς, έχει μεγάλη αδυναμία να την διαχειριστεί" συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ