Στις 15:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει σήμερα στις 15:00, ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας και αφορούν τα περιοριστικά μέτρα που είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, καθώς η έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

ΕΛΑΣ: 81.707 ανήλθαν οι έλεγχοι για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Αύξηση 100% στο ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής

Κορωνοϊός: Αδιανόητο αρνητικό ρεκόρ με 21.657 νέα κρούσματα - 635 διασωληνωμένοι και 60 νεκροί

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση και αν κρίνει να εισηγηθεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου ή και αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν.

Μία πρόγευση των αποφάσεων έδωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μέσω της ΕΡΤ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι οποίοι τόνισαν ότι «ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα».
Μάλιστα ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης (28/12) στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν σε εστίαση και διασκέδαση θα ειναι πιο αυστηροί απ’ ό,τι έχει ήδη ανακοινωθεί», επισημαίνοντας ότι η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική.
«Είχαμε πάρει μέτρα και έτσι σώσαμε τα χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομένα όμως αλλάζουν θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα… Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως έμειναν σταθεροί στις βασικές στρατηγικές επιλογές επειδή υπάρχει σχέδιο, όχι στην τύχη.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί την μετάθεση των μέτρων νωρίτερα (από Τετάρτη ή Πέμπτη) και πως θα είναι ξεκάθαρες σαφείς συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση. Για τον ενδεχόμενο να έρθει καθολικό lockdown, o κ. Οικονόμου, σημείωσε πως δεν φαίνονται στον ορίζοντα καθολικοί περιορισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ