Υπ. Μετανάστευσης: Αναχώρησαν για Ιταλία 46 αιτούντες άσυλο

Υπ. Μετανάστευσης: Αναχώρησαν για Ιταλία 46 αιτούντες άσυλο

Από την αρχή υλοποίησης του προγράμματος έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ συνολικά 4.527 άτομα, ανάμεσα τους 1,704 ασυνόδευτα παιδιά.

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί, από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδική πτήση charter, 46 αιτούντες άσυλο με προορισμό την Ιταλία, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκαταστάσεων, που υλοποιεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Ιταλία, η οποία είναι και αυτή χώρα πρώτης υποδοχής, έχουν μετεγκατασταθεί, μέχρι στιγμής, 147 άτομα, εκ των οποίων 25 ασυνόδευτα ανήλικα. Από την αρχή υλοποίησης του προγράμματος έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ συνολικά 4.527 άτομα, ανάμεσα τους 1,704 ασυνόδευτα παιδιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ