Βουλή: Υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για λίστα Πέτσα και δημοσκοπήσεις

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για λίστα Πέτσα και δημοσκοπήσεις

Η Βουλή υπερψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής “για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος”.

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, και με βάση την πρόβλεψη του αναθεωρημένου Συντάγματος (68 παρ. 2) για σύσταση εξεταστικών επιτροπών με πλειοψηφία, “που δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δύο πέμπτων του συνόλου των βουλευτών”, η απόφαση ελήφθη με 142 θετικές ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ καταγράφηκαν 157 αρνητικές ψήφοι βουλευτών της ΝΔ.

Με την ίδια απόφαση της Βουλής ορίστηκε δίμηνη προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και υποβολής του σχετικού πορίσματός της. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι το σίριαλ δεν έχει φτάσει στο τέλος του, καθώς η ΝΔ δεν αποκλείεται να επιμείνει στις συνεδριάσεις να διευρυνθεί η ημερομηνία εξέτασης και να απαιτηθεί νέα εντολή από την Ολομέλεια.

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη φαντάζει μάλλον ως «αρσακειάδα» (vid)

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του δημοσίου

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαπολύσει τα πυρά του προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι την ώρα που ο κόσμος φοβάται και δεν έχει να βγάλει το μήνα, ο Κ. Μητσοτάκης έστησε πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του Δημοσίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι την στιγμή που κλεινόμασταν σπίτια μας σε lockdown και δε στήριζε ο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης έδινε πακτωλό χρημάτων για καθεστώς σε ΜΜΕ ενώ συμπέρανε ότι εν τέλει ό, τι κι αν κάνουν τα media η πτώση της κυβέρνησης θα είναι αναπόφευκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ