Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη φαντάζει μάλλον ως «αρσακειάδα» (vid)

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη φαντάζει μάλλον ως «αρσακειάδα» (vid)

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

“Ας μην γελιόμαστε ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη, φαντάζει μάλλον ως αρσακειάδα”, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για “σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος”.

“Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, η αρχή γίνεται σήμερα εδώ στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε ότι ο Σ. Κουρτς παραιτήθηκε για κατηγορίες που αφορούσαν σε ένα εκατομμύριο ευρώ, “για ένα εκατομμύριο ευρώ παραιτήθηκε ο Κούρτς, τόσο πίσω είναι αυτοί οι Αυστριακοί… Εδώ ρέουν εκατομμύρια, των εκατομμυρίων κρατικού χρήματος και δεν τρέχει τίποτα”.

«Όχι γιατί στην Αυστρία υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές και εδώ όχι. Και εδώ υπάρχουν έντιμοι και ευσυνείδητοι δικαστές. Αλλά γιατί εδώ, ως γνωστόν, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κάθε δικαστής μόλις πέσει επάνω σε πολιτικό πρόσωπο στέλνει το φάκελο στη Βουλή», είπε.

“Έτσι και έκανε η ελληνική δικαιοσύνη τον περασμένο Μάιο, που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για πιθανή κακουργηματική απιστία κατά του Δημοσίου, για τη λίστα Πέτσα και πέφτοντας επάνω στους κυρίους Σκυλακάκη και Πέτσα, υπουργούς της κυβέρνησης, αναγκάστηκε να διακόψει την έρευνα και να διαβιβάσει το φάκελο στη Βουλή και φυσικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία φρόντισε να τον θάψει για μήνες σε κάποιο συρτάρι” πρόσθεσε.

Τόνισε ότι όμως το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό.

“Θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για αυτή την υπόθεση” υπογράμμισε. “Η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη είναι δύο φορές ανήθικη, γιατί όλα αυτά δεν τα έκανε το 2016 ή το 2018 αλλά την περίοδο της πανδημίας και με πρόσχημα της πανδημίας” σημείωσε.

“Ο κ. Μητσοτάκης έδινε ένα πακτωλό χρημάτων, λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, για να φτιάξει ένα καθεστώς στα ΜΜΕ, για να έχει το ΜΜΕ να τον λιβανίζουν. Δεν είναι μόνο ντροπιαστικό, είναι και εγκληματικό θα έλεγα γιατί υποτίθεται ότι αυτά τα 40 εκατ. θα δίνονταν σε πρώτη φάση για καμπάνια για τον κορονοϊό και σε δεύτερη για τον εμβολιασμό. Αλλά αντί για καμπάνια ενημέρωσης είχαμε προπαγάνδα για τον Μωυσή που κατάφερε και νίκησε τρεις φορές απανωτά την πανδημία και για το τσιτάχ της πολιτικής ζωής. Καμία έγνοια και καμία καμπάνια για την προστασία των πολιτών και τον εμβολιασμό” περιέγραψε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ