Βουλή: Εισήγηση για μη άρση ασυλίας του Στ. Κελέτση

Βουλή: Εισήγηση για μη άρση ασυλίας του Στ. Κελέτση

"Υπέρ" της άρσης ασυλίας του κ. Κελέτση τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. "Παρών", επιφυλασσόμενοι για την Ολομέλεια, δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25

 

Τη μη άρση της ασυλίας του βουλευτή Έβρου της ΝΔ, Σταύρου Κελέτση εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής, η επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Η υπόθεση αφορούσε σε μήνυση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά, κατά του τέως προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, Στ. Κελέτση, για αλλοίωση των πρακτικών της κατάθεσης του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, "κατά" της άρσης ασυλίας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, που τάχθηκε και αυτός "κατά" της άρσης ασυλίας, επισήμανε ότι οι βουλευτές του κόμματός του στην Ολομέλεια θα ψηφίσουν "κατά συνείδηση". "Υπέρ" της άρσης ασυλίας του κ. Κελέτση τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. "Παρών", επιφυλασσόμενοι για την Ολομέλεια, δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λίγο πριν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο κ. Κελέτσης είχε πει ότι, ως πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, άσκησε τα καθήκοντά του ακολουθώντας τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής. Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του εναπόκειτο στα μέλη της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Εξέφρασε ωστόσο την απορία του για το πώς θα μπορούσε ένα δικαστήριο να ελέγξει τα πεπραγμένα μιας επιτροπής του Κοινοβουλίου.

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης δήλωναν ότι έπεσε στο κενό η επιχείρηση εκφοβισμού" του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά, κατά του κ. Κελέτση. Ανέφεραν επίσης ότι η εισήγηση της επιτροπής, για μη άρση ασυλίας του κ. Κελέτση, "εκθέτει" τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πλέον "δραματικά απομονωμένος" από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Πρόσθεταν μάλιστα ότι "το επικοινωνιακό σόου που είχε στήσει ο πρώην ισχυρός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης γύρισε μπούμεραγκ. Η επιχειρηματολογία για τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του κ. Κελέτση κάνοντας λόγο για αλλοίωση των πρακτικών της επιτροπής, δεν έπεισε κανέναν καθώς η πλειοψηφία κατά την συνεδρίαση του οργάνου χαρακτήρισε ψευδή τη μήνυση που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων. Η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς αναδεικνύει την ανεύθυνη μικροκομματική τακτική που ακολουθεί, μη διστάζοντας να στοχοποιήσει πρόσωπα χωρίς να σέβεται τον θεσμικό τους ρόλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ