Πρόσω ολοταχώς για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών

Πρόσω ολοταχώς για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Την ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών μέσα στον Αύγουστο εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι τόνισε πως ω«έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα», προσθέτοντας πως οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σε ό,τι αφορά στους εφήβους 15-17 ετών, ανέφερε πως έχουν προγραμματιστεί ραντεβού για το 10%, δηλαδή 30.000 επί συνόλου 300.000. Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα», ανέφερε.

Παράλληλα απηύθυνε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό όσων είναι ηλικίας άνω των 50 ετών. «Η έκκλησή μου είναι για τους πολίτες από 50-55 ετών και άνω. Αυτοί έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, να διασωληνωθούν και κινδυνεύει η ζωή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ