Διπλωματική επιτυχία - «μαχαιριά» στη Μέρκελ: Σε υπουργική συνάντηση για τη Συρία σήμερα ο Δένδιας

Διπλωματική επιτυχία - «μαχαιριά» στη Μέρκελ: Σε υπουργική συνάντηση για τη Συρία σήμερα ο Δένδιας

Δεν κατάφερε αυτή τη φορά η Γερμανία να αποκλείσει την Ελλάδα από την άτυπη υπουργική συνάντηση για τη Συρία (όπως έκανε για τη Λιβύη), χώρες στις οποίες έχει εισβάλει η... «σύμμαχος» Τουρκία. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει σε άτυπη υπουργική συνάντηση για τη Συρία.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του "Ισλαμικού κράτους" πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη.

Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός κρατών, που έχουν εμπλοκή ή ιδιαίτερη συνεισφορά όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία.

Η εν λόγω συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη Συρία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δένδιας: Εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την Γερμανία που δεν μας κάλεσε στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα καλείται να συμμετάσχει στην εν λόγω συνάντηση, λίγες μέρες μετά τον δεύτερο «αποκλεισμό» της από τη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο, αφού πλέον οι στενές σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας, αλλά και Ερντογάν - Μέρκελ, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν...

Επίσημη απάντηση της Γερμανίας για τον αποκλεισμό της Ελλάδας στη διάσκεψη για τη Λιβύη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ