Επίσημη απάντηση της Γερμανίας για τον αποκλεισμό της Ελλάδας στη διάσκεψη για τη Λιβύη (video)

Επίσημη απάντηση της Γερμανίας για τον αποκλεισμό της Ελλάδας στη διάσκεψη για τη Λιβύη (video)

Το Βερολίνο «μασάει» τα λόγια του σχετικά με τον αποκλεισμό της Αθήνας - Τι σχεδιάζει η Γερμανία

«Βράζουν» στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία για δεύτερη φορά δεν κάλεσε την Ελλάδα στη διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την «περίεργη» απόφαση του γερμανικού ΥΠΕΞ, αφού η Ελλάδα όχι μόνο συνορεύει και έχει σχέσεις και βρίσκεται σε επαφές και με τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις, αλλά απειλείται η ακεραιότητα της, από το παράνομο μνημόνιο που έχει υπογράψει η Τουρκία με την προηγούμενη κυβέρνηση Σάρατζ, που μοιράζει την ΑΟΖ, κατά το δοκούν...

Δένδιας: Εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την Γερμανία που δεν μας κάλεσε στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Η επίσημη απάντηση του Βερολίνου για τον αποκλεισμό της Ελλάδας

Η κυβέρνηση της Γερμανίας, αρκετές ώρες μετά τα πυρά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, τοποθετήθηκε και επίσημα, δια της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

«Κάθε Διάσκεψη χρειάζεται μια βάση συμμετεχόντων και έναν κύκλο ο οποίος εγγυάται καλά αποτελέσματα, ο οποίος βεβαίως να είναι και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Βάση για αυτή τη Διάσκεψη είναι όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου του Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιουνίου η Μαρία Άντεμπαρ και πρόσθεσε ότι η Λιβύη και οι εξελίξεις στη χώρα «είναι ένα θέμα που δικαίως ενδιαφέρει πολλούς διεθνείς παράγοντες και χώρες και για αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστεί με όλους όσο το δυνατόν και στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Έθνη». Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up, επανέλαβε.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ