Επίσκεψη Τσαβούσογλου: «Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 14 Ιουνίου (video)

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: «Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 14 Ιουνίου (video)

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της της Συνόδου του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επί των 25 σημείων οικονομικής συνεργασίας, ενώ συμφώνησαν στην αναγνώριση όλων των εμβολίων, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ταξίδια από την Τουρκία στην Ελλάδα και αντιστρόφως.

Να σημειωθεί ότι αυτή η συνέντευξη Τύπου, διεξήχθη σε καλό κλίμα σε αντίθεση με τα όσα είχαν διαδραματιστεί στην επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, ενώ δεν έλειψαν και τα συγχαρητήρια του Έλληνα ΥΠΕΞ στον κ. Τσαβούσογλου, για την κατάκτηση της Euroleague από την ομάδα της Αναντολού Εφές.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Τσαβούσογλου


Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Τσαβόσογλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διεξήχθη σε καλό κλίμα. Κατά τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για προώθηση θετικής ατζέντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ