Γεννηματά: Με το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Γεννηματά: Με το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Έντονη αντίδραση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)

Την έντονη αντίθεση της με τις προβλέψεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Φώφη Γεννηματά.

«Με το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες. Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», τόνισε σε δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, με αντικείμενο το «εργασιακό» νομοσχέδιο.

ΓΣΕΕ: Το Εργασιακό Νομοσχέδιο δεν προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης και ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας, Χρήστος Μέγας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι αρχή για ένα πραγματικό επιτελικό κράτος -ότι, δηλαδή, αυτό θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί, ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους- δεν ισχύει για τη ΝΔ. «Οι μηχανισμοί ελέγχου γι' αυτήν θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας» επισήμανε, και κλιμακώνοντας την κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδιά της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν ''ανεξάρτητης αρχής''. Με προκλητικό και υποκριτικό τρόπο. Γιατί από τη μια θα επικαλείται ότι δήθεν δεν έχει καμία ευθύνη και από την άλλη ουσιαστικά θα διορίζει εκείνη το Συμβούλιο της ''ανεξάρτητης αρχής''», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά και δεσμεύτηκε πως το Κίνημα Αλλαγής αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές θα τις καταψηφίσει στη Βουλή και θα τις καταργήσει, όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ