Επίσκεψη Τσαβούσογλου: «Δυναμιτίζουν» το κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ - Έρχεται για «ρεβάνς» ο Μεβλούτ;

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: «Δυναμιτίζουν» το κλίμα τα τουρκικά ΜΜΕ - Έρχεται για «ρεβάνς» ο Μεβλούτ;

Η Σαμπάχ ρίχνει «λάδι στη φωτιά» αναφέροντας πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα θέσει θέματα: «τουρκικής μειονότητας, προσφυγικού και τρομοκρατίας»

Η Αθήνα προσπαθεί να διατηρήσει «χαμηλούς τόνους» για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη χώρα μας, την ώρα που ο Τούρκος υπουργός θα επισκεφτεί νωρίτερα τη Θράκη, όπου υπάρχουν φόβοι ότι θα «δυναμιτίσει» το κλίμα, σε μια προσπάθεια άτυπης «ρεβάνς», μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου με το Νίκο Δένδια στην Άγκυρα.

Την ατζέντα που κουβαλάει στις βαλίτσες του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα αποκαλύπτει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» στην ιστοσελίδα της.

Τουρκικά ΜΜΕ: Στις 31 Μάϊου ο Τσαβούσογλου στην Αθήνα για να θέσει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας»

Τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως και δη τα φιλοκυβερνητικά, δυναμιτίζουν το κλίμα, επαναλαμβάνοντας, ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα θέσει θέμα «τουρκικής» μειονότητας, ενώ στις επίσημες συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, θα θέσει σειρά θεμάτων που προκρίνει η Άγκυρα, μεταξύ των οποίων το προσφυγικό αλλά και θέματα… τρομοκρατίας.

Σφοδρή σύγκρουση Δένδια - Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Όπως αναφέρει, σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» στην ιστοσελίδα της, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτός από το αίτημα για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο του ΝΑΤΟ, φέρνει μαζί του και άλλα 7 ζητήματα για να θέσει στο τραπέζι με το Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα κατά σειρά τα 7 ζητήματα, όπως τα παραθέτει η «Σαμπάχ», είναι:

Σύγκρουση απόψεων για ΑΟΖ στο Αιγαίο και αν. Μεσόγειο
Υφαλοκρηπίδα
Διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
Υποστήριξη που παρέχεται σε τρομοκρατικές οργανώσεις
Κακομεταχείριση μεταναστών και επαναπρωθήσεις
Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης
Η πρόταση της Τουρκίας για Διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου
Στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου θα συζητηθούν επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας, “και το θέμα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αθήνα, η οποία αγνοεί το διεθνές δίκαιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ