Ν. Δένδιας: Συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» επαφών για το Μεσανατολικό με επίσκεψη στην Αίγυπτο

Ν. Δένδιας: Συνεχίζεται ο «μαραθώνιος» επαφών για το Μεσανατολικό με επίσκεψη στην Αίγυπτο

Σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για εκτόνωση της κρίσης στο Μεσανατολικό

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει επιδοθεί σε ένα «μαραθώνιο» επαφών υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και τον υπαρκτό κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής, καθώς και των ιδιαίτερα σημαντικών, αλλά παράλληλα ευαίσθητων, ισορροπιών που έχουν επιτευχθεί.

Σημαντική κρίνεται η σημερινή επίσκεψη του κ.Δένδια στο Κάιρο στα πλαίσια της ελληνικής πρωτοβουλίας για εκεχειρία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Αθήνα διατηρεί ανοιχτή γραμμή τόσο με το Τελ Αβίβ όσο και με την παλαιστινιακή αρχή αλλά και κυρίως με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε ο πρώτος Ευρωπαίος Υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει, τόσο σε επίπεδο συμβολισμού όσο και ουσίας, ότι ο κ. Δένδιας συμμετείχε στην άτυπη συνεδρίαση του ΣΕΥ μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα, ευρισκόμενος στην περιοχή.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε ενδελεχώς για τις επαφές του τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ παράλληλα είχε, μέχρι στιγμής, τηλεφωνικές επαφές με τους ομολόγους του της Κύπρου, της Κροατίας και της Σλοβακίας. Σημειώνεται ότι την περιοχή θα επισκεφθούν σήμερα οι ΥΠΕΞ Γερμανίας, Σλοβακίας και Τσεχίας.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας συνεχίζει τις επαφές και με τους ομολόγους του της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου. Μετά την επίσκεψη του στην Ιορδανία, θα επισκεφθεί σήμερα την Αίγυπτο, ενώ νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης είχε επανειλημμένα τηλεφωνικές επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ