Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη στο σπίτι στο Βέλγιο μετά την άρση της ασυλίας του

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Μ.Τρίτης (27/4) μετά την ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Προηγούμενη ενημέρωση (12:55): Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Γιάννη Λαγό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Νωρίτερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την άρση της ασυλίας του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγή, καθώς έχει καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός που έξι μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει ελεύθερος στις Βρυξέλλες εξαιτίας της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open φέρεται να είχε εμφανιστεί στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Μεγάλη Τετάρτη για τη Νορβηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ