Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Γιάννη Λαγό

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Γιάννη Λαγό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Νωρίτερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την άρση της ασυλίας του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγή, καθώς έχει καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός που έξι μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει ελεύθερος στις Βρυξέλλες εξαιτίας της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open φέρεται να είχε εμφανιστεί στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Μεγάλη Τετάρτη για τη Νορβηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ