Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στη συζήτηση στη Βουλή

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στη συζήτηση στη Βουλή

Στους -αναμενόμενους- υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η προ ημερήσιας συζήτησης διάταξη στη Βουλή που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός με θέμα την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.

Με φόντο την υπόθεση Λιγνάδη και δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει αναρτήσεις στελεχών του κόμματος, ενώ εξήγγειλε αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης. «Να πάρετε κ. Τσίπρα διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες μέρους του δημοσίου λόγου, για τις οποίες υπήρχε σαφώς υποκίνηση από τον δικό σας χώρο» ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. Aναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. «Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε γιατί αυτή η κυβέρνηση τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; Εδώ είμαστε. Κάντε το», είπε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την κάλυψη που προσέφερε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την επιλογή Λιγνάδη. «Για εσάς η ουσία των ζητημάτων είναι το διαδίκτυο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο διαδίκτυο υπάρχει ένα κλίμα αρνητικό -που το καταδικάζουμε όλοι μαζί. Αλλά το ότι στο διαδίκτυο αναδεικνύονται μία σειρά από δύσκολα ζητήματα δεν το αναφέρατε καθόλου» ανέφερε. «Θελήσατε να μου επιρρίψετε την ευθύνη για δηλώσεις στελεχών και για τις αναφορές στο διαδίκτυο. Δεν έχετε πει κουβέντα για τη μέγιστη αθλιότητα του κ. Χρυχοχοΐδη που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 άτομα στο Μάτι. Την ίδια στιγμή επιλέξατε να μην σας συνοδεύει η κυρία Μενδώνη αλλά η κυρία Αγαπηδάκη. Δεν την γνωρίζω, και θέλω να με ενημερώσει για τη δουλειά της με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αν καταδέχεται να συνομιλεί με εγκληματικά ανήθικους». Θύμισε παλαιότερες αναρτήσεις της κυρίας Αγαπηδάκη στο διαδίκτυο: «Μία ανάρτησή της ήταν: "Ας πούμε ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δολοφόνοι", "Τσίπρα εμείς θέλαμε να φύγετε με εκλογές, εσύ λύσσαξες να γνωρίσεις τα καμαράκια του Κορυδαλλού", "Αλέξη είσαι εγκληματικά ανίκανος"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ