Τα πρώτα ονόματα για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Τα πρώτα ονόματα για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Tα νέα ονόματα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα στον ανασχηματισμό που θα ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι

Tα νέα ονόματα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα στον ανασχηματισμό που θα ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον Σκάι που πιθανότατα να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Στέλιος Πέτσας μετακομίζει σε θεσμικό υπουργείο, όπως ακούγεται αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών. Υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου φέρεται να αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μετακομίζει από το ΥΠΑΑΤ. Για τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος θα πάρει το θώκο υφυπουργού παρά τω υπουργώ στο Μαξίμου.

Αλλαγή έχουμε και στο υπουργείο Τουρισμού, με τον βουλευτή Β1 Αθηνών Θοδωρή Ρουσόπουλο να διαδέχεται τον Χάρη Θεοχάρη.

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος φαίνεται να αφήνει το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, όπου ακούγεται το όνομα του Νίκου Παπαθανάση, αλλά άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι αυτό δεν ισχύει και θα παραμείνει στο ΥΠΑΝΕ. Για το ΥΠΕΝ ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα.

Οι περισσότεροι επικεφαλής των υπουργείων που έχουν διαχειριστεί τις διαδοχικές κρίσεις (Έβρος, Υγεία, Οικονομία) από το Φεβρουάριο και μετά (Σταϊκούρας - ΥΠΟΙΚ, Χρυσοχοΐδης - ΥΠΡΟΠΟ, Δένδιας - ΥΠΕΞ, Παναγιωτόπουλος - ΥΠΕΘΑ, Πιερρακάκης - υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μηταράκης - υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) παραμένουν οι ίδιοι.

Το υπουργείο Υγείας φέρεται να ενισχύεται με έναν επιπλέον υφυπουργό, με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό από υφυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ