Διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για εφεδρείες - Εκτίμηση για ύφεση 7,9% στο έτος

Έξοδος από την κρίση μόνο με εμβόλιο

Διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για εφεδρείες - Εκτίμηση για ύφεση 7,9% στο έτος

Για ένα δύσκολο εξάμηνο προϊδέασε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση πως η ύφεση για το σύνολο του 2020 θα διαμορφωθεί στο 7,9%.

«Ξέρουμε ότι το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή -δεν κρύψαμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας- μιλήσαμε για τις επιπτώσεις μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν καθίσαμε με τα χέρια σταυρωμένα. Έχω πει πολλές φορές ότι έχουμε φυλάξει εφεδρείες και πολεμοφόδια για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία το δύσκολο Φθινόπωρο και τον δύσκολο Χειμώνα που έρχονται», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι στο μέσο της Ευρωζώνης ως προς την εκτιμώμενη ύφεση του πρώτου εξαμήνου του 2020. Θα κλείσουμε με μια ύφεση της τάξης του 7,9%. Τονίζω ότι αυτό είναι ένα νούμερο μεγάλο -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό- δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάει η ελληνική οικονομία, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε ακόμα μπροστά μας...» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε πως το επόμενο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, θα μιλήσει αναλυτικά για ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας.

«Οριστικά θα βγούμε από αυτήν την κρίση μόνο όταν θα βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία ή και ένα εμβόλιο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για τα χρονοδιαγράμματα ως προς την διαθεσιμότητα εμβολίων που θα έχουμε ως Ελληνική Κυβέρνηση. Αλλά ξέρουμε ότι έχουμε κατ’ ελάχιστον έξι δύσκολους μήνες μπροστά μας. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία και το 2021 ελπίζω ότι θα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας αυτή την κρίση και θα έχουμε βάλει ήδη τα θεμέλια για μια πολύ ουσιαστική, μια πολύ ρωμαλέα ανάπτυξη.