Επεκτείνεται στα 12 ν.μ. η αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο

Επεκτείνεται στα 12 ν.μ. η αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο

Την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στη δυτική πλευρά της χώρας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως σύντομα θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο και πρόσθεσε πως η Ελλάδα επιφυλάσσεται για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και σε άλλες περιοχές.

«O λόγος μας ειδικά σήμερα πρέπει να είναι και μετρημένος και υπεύθυνος, τα όσα θα ακουστούν σε αυτή την αίθουσα αποτελούν εξ αντικειμένου τεκμήρια που κάποιοι μπορεί να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν για να υπονομεύσουν την εθνική στρατηγική της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την κύρωση των συμφωνιών για την ανακήρυξη ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό στις οποίες απηύθυνε τα συγχαρητήριά του, ενώ αναφερόμενος στην επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χάλκης τόνισε πως «είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη ότι η δράση μας στις θάλασσες δεν είναι μόνο εθνική αλλά και ανθρωπιστική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ