Μέρκελ: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας

Μέρκελ: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας

Η στάση της Τουρκίας και η απόφαση της να αγνοήσει τη συμφωνία του 2016 για το προσφυγικό είναι απαράδεκτη, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριο.

Μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε πως η Τουρκία σηκώνει ένα μεγάλο βάρος, καθώς στο έδαφος της διαμένουν 3,5 εκατ. πρόσφυγες. Ωστόσο πρόσθεσε πως η Άγκυρα «δεν μπορεί να περιμένει κατανόηση αν προσπαθεί να λύσει τα δικά της προβλήματα στην πλάτη των προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα αδιέξοδο στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

«Η Ελλάδα δικαιούται της πλήρης υποστήριξης και αλληλεγγύης μας» υπογράμμισε η καγκελάριος για να προσθέσει πως «το 2020 δεν είναι 2015», όταν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες κινήθηκαν μέσω Ελλάδας προς τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η Ελλάδα πάντοτε αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους απειλών και εκβιασμών και με τη χρήση απελπισμένων ανθρώπων για πιόνια» δήλωσε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ