Μπόρις Τζόνσον: Brexit στις 31 Οκτωβρίου χωρίς 'αν' και 'αλλά'

Κρίσιμη ψηφοφορία αύριο στο Κοινοβούλιο

Μπόρις Τζόνσον: Brexit στις 31 Οκτωβρίου χωρίς 'αν' και 'αλλά'

Σε δήλωσή του έξω από την πρωθυπουργική κατοικία ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους βουλευτές να τον στηρίξουν και να απορρίψουν “άλλη μία αχρείαστη καθυστέρηση” για το Brexit.

Μετά από μία επεισοδιακή ημέρα με έντονη φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στην κάλπη ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν επιθυμεί εκλογές και κάλεσε τους βουλευτές να μην υποστηρίξουν τροπολογία που θα αποκλείει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Μία τέτοια τροπολογία θα καθιστούσε αδύνατη τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών με την Ε.Ε. υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

“Δεν υπάρχουν συνθήκες υπό τις οποίες θα καθυστερήσω το Brexit” είπε και πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. “Φεύγουμε στις 31 Οκτωβρίου, δεν υπάρχουν ‘αν’ και ‘αλλά. Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε απόπειρα να υπαναχωρήσουμε από τις υποσχέσεις μας ή να διαγράψουμε το δημοψήφισμα”.

Αύριο οι βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν επί της τροπολογίας, ενώ η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον σχολίασε πως από την ομιλία του είναι σαφές ότι ο Τζόνσον δεν έχει σχέδιο για συμφωνία με την Ε.Ε. “Αν οι βουλευτές υποχωρήσουν αύριο θα ρίξει τη Βρετανία από τον γκρεμό της μη συμφωνίας στις 31 Οκτωβρίου. Δεν πρέπει να τα καταφέρει”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ