Στο ρελαντί οι πολιτικές μηχανές λόγω τριημέρου

Στο ρελαντί οι πολιτικές μηχανές λόγω τριημέρου

Σε χαμηλούς ρυθμούς κινείται η πολιτική επικαιρότητα λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτός συνόρων, για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στη Μάλτα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ ο αντίπαλός του πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης “βγήκε” στη συχνότητα του τηλεοπτικού Σκάι.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν διλημματικό χαρακτήρα και πως η πρόταση του κόμματός του για την οικονομική ανάπτυξη έχει απέναντί της την πρόταση της ΝΔ που, κατά τον ίδιο, οδηγεί στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στην εποπτεία του ΔΝΤ.

Μιλώντας με πολίτες στην πόλη της Ρόδου ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και πως οι εθνικές εκλογές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα και διαφορετικό διακύβευμα.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε στη διάρκεια συνέντευξή του στον Σκάι τα βασικά σημεία του προγράμματος του κόμματος για την οικονομία, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης μέσω επενδύσεων. Δεν αποκάλυψε αν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ στήριξε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τις επικρίσεις που δέχεται συχνά πυκνά από την κυβέρνηση.

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής -το οποίο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις παγιώνεται στην τρίτη θέση- καλεί τους πολίτες να γυρίσουν σελίδα στις εκλογές και να ψηφίσουν εναντίον του λαϊκισμού αλλά και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ