Πορεία στην κάλπη χωρίς μείωση του αφορολόγητου

Πορεία στην κάλπη χωρίς μείωση του αφορολόγητου

Τροπολογία για την αναστολή μείωσης του αφορολογήτου ανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται η προγραμματισμένη για την 1.1.2020 μείωση του αφορολόγητου (στην οποία η κυβέρνηση είχε συναινέσει με τους δανειστές για τη λεγόμενη διεύρυνση της φορολογικής βάσης) θα κατατεθεί πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει πως οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Πρόσθεσε πως θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 10 Ιουνίου και θα ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών, λόγω της ανάγκης να παραμείνει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Σχετικά με τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αυτή οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην κόπωση μέρους της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα, ενώ παραδέχθηκε πως υπήρξε μεγάλη επιβάρυνση της μεσαίας τάξης. Ωστόσο αντέκρουσε τα περί υπέρμετρης φορολόγησης λέγοντας πως μέτρα όπως η εισφορά αλληλεγγύης, ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος είχαν θεσπιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και αντιστοιχούν στο 83% των επιβαρύνσεων της μεσαίας τάξης. Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μειώσεις στις επιβαρύνσεις της μεσαίας τάξης, ενώ σε ερώτηση για το αν η συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα, απάντησε λέγοντας πως σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη καθίζηση των ποσοστών του στη Βόρεια Ελλάδα. Οσο για το αν το κυβερνών κόμμα είναι σε θέση να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε χαρακτηριστικά πως “και όμως, γυρίζει”…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ