Στην αντιπολίτευση στρέφεται η Τερέζα Μέι

Στην αντιπολίτευση στρέφεται η Τερέζα Μέι

Συνάντηση με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα έχει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε μια προσπάθεια συμβιβασμού για την έξοδο από την Ε.Ε.,προκαλώντας όμως έντονες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των σκληροπυρηνικών υπέρμαχων του Brexit

Η απόφαση της πρωθυπουργού να στραφεί προς την αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και την αποφυγή ενός ασύντακτου Brexit έγινε δεκτή με οργή από τον Μπόρις Τζόνσον αλλά και τον Τζέικομπ Ρις-Μογκ που την κατηγόρησε πως “συνεργάζεται με έναν γνωστό Μαρξιστή”.

Πολιτικοί αναλυτές στη Βρετανία εκτιμούν πως με αυτή την επιλογή η Τερέζα Μέι δείχνει να αποδέχεται μια συνεργασία με τους Εργατικούς για ένα ηπιότερο Brexit το οποίο θα περιλαμβάνει και κάποιας μορφής συνεργασία με την Ε.Ε.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα το νωρίτερο, με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να αναγνωρίζει πως έχει και εκείνος ευθύνη στην προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.

Τις εξελίξεις στο Λονδίνο καλωσόρισε ο Γκι Φερχόφσταντ, συντονιστής του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit. “Είναι καλή είδηση που η πρωθυπουργός επιδιώκει διακομματικό συμβιβασμό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ” σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ