Η Πέμπτη των Πρεσπών

Η Πέμπτη των Πρεσπών
Photo by Wikimedia

Στην τελική ευθεία μπαίνει αύριο Πέμπτη η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ένταση να κορυφώνεται.

Εντός του Κοινοβουλίου αναμένεται σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση την κατάθεση πρότασης μομφής.

Η Νέα Δημοκρατία φέρεται να εξέτασε τα δεδομένα και να αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει, θεωρώντας ότι η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα κατέληγε με άλλη μία νίκη του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Η συζήτηση επί του κειμένου της Συμφωνίας αναμένεται να εξελιχθεί σε μαραθώνιο, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει ήδη δηλώσει πως θα δοθεί χρόνος σε όλους τους ομιλητές. Δεν αποκλείται η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ένταση αναμένεται να επικρατήσει και εκτός του κτιρίου του Κοινοβουλίου, καθώς οι οργανώσεις που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν επιθυμούν την κύρωσή της οργανώνουν νέο συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος.

Στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας τόσο στους χώρους γύρω από το Κοινοβούλιο όσο και σε άλλα κτίρια που στεγάζουν κυβερνητικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ