Παραίτηση Καμμένου – Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο πρωθυπουργός

Παραιτείται από υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος – Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα ζητήσει ο πρωθυπουργός – Τσίπρας: Θα κάνω δεκτή όποια παραίτηση υπουργού τεθεί υπόψη μου – Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Παραίτηση Καμμένου – Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο πρωθυπουργός

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή μετά την παραίτηση που του υπέβαλε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση Καμμένου ενώ σε δήλωσή του, τόνισε ότι θα κάνει αποδεκτή και όποια άλλη παραίτηση υπουργού προερχόμενου από τον χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων τεθεί υπόψη του. Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτό υποκρύπτει το "ναι" στην συμφωνία των Πρεσπών. 

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης. Ο κύριος Τσίπρας υποστήριξε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής για την πρόθεσή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο και από όλους, καθαρές λύσεις. Σήμερα, μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Θα ζητήσει το ίδιο να κάνει και τα υπόλοιπα στελέχη του Πάνου Καμμένου και θα κάνω δεκτή όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη μου» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας στη δημόσια δήλωσή του.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποστήριξε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διότι αυτό υποκρύπτει συμφωνία στην συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι όσοι εκ των στελεχών των ΑΝΕΛ ανταλλάξουν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με μια κυβερνητική θέση, θα διαγραφούν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

H τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον ναύαρχο Αποστολάκη προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη. O κ. Καμμένος ζήτησε ότι δεν θα εκπροσωπήσει ο ίδιος αύριο την κυβέρνηση στην συζήτηση για την τροπολογία των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ