Τι φέρνει στις αποσκευές της η Άνγκελα Μέρκελ - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τι φέρνει στις αποσκευές της η Άνγκελα Μέρκελ - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στην πρώτη της επίσκεψη στην Αθήνα μετά από περίπου πέντε χρόνια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα καλέσει την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η καγκελάριος θα ζητήσει επίσης από την ελληνική πλευρά να διατηρήσει την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει το Reuters που προσθέτεί πως μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει υποσχεθεί να καταργήσει ορισμένες αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως διπλωματικό θρίαμβο που μειώνει τη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια και επιτρέπει στη μικρή πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ελληνική πλευρά θα θέσει εκ νέου το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, ωστόσο το Βερολίνο έχει απορρίψει σχετική απαίτηση του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολιάζει το πρακτορείο.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και μέτρα ασφαλείας

Κατά την παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από την Αστυνομία απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών από τις 6 το πρωί της Πέμπτηως ως τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στις εξής περιοχές:


α. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 :

(1) Στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

(2) Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

γ. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 24:00 ώρα της ιδίας , στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Νεωρίων (από συμβολή με Ακτή Μουτσοπούλου) – δεξιά Τζαβέλλα – δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου – συνέχεια Λ. Β. Παύλου – συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου – συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

δ. Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας :

(1) Στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

(2) Στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τίθενται σε ισχύ από τα σημεία που θα διέρχεται η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ προσωρινή διακοπή θα σημειωθεί σε δρομολόγια του προαστιακού και το μετρό στην κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο κατά την άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης, θα κλείσει στις 4 το απόγευμα ο σταθμός Ευαγγελισμός, ενώ στις 4:30 μ.μ. θα κλείσουν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής και Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ