Στην Αθήνα Μέρκελ και Μοσκοβισί

Στην Αθήνα Μέρκελ και Μοσκοβισί

Την Αθήνα θα επισκεφθεί για πρώτη φορά από το 2014 η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ λίγες ημέρες μετά στην ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Πρώτη θα πατήσει το «πόδι» της στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Όπως ανακοίνωσε από το Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς, η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιανουαρίου.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ επί τάπητος θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα. Μετά τη συνάντηση θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 11 Ιανουαρίου η καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθως θα επισκεφθεί τη Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες.

Στις 16 Ιανουαρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο επίτροπος των Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί. Ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί με κορυφαία πολιτικά στελέχη αλλά και με τραπεζίτες, σε μία συνάντηση που θα έχει περισσότερο πολιτικό χρώμα ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαϊου. Ωστόσο, στις επαφές που θα έχει με Έλληνες αξιωματούχους ο κ. Μοσκοβισί αναμένεται να συζητήσει μεταξύ άλλων το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και γενικότερα τα προβλήματα του πιστωτικού συστήματος της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ