Γαβρόγλου: Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση

Γαβρόγλου: Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση
Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο η Σύνοδος των πρυτάνεων προκειμένου να εξετάσει όλα τα ανοικτά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, όπως είναι η κρατική χρηματοδότηση για το 2017.

Χθες, το προεδρείο της συνόδου των πρυτάνεων είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι με τον νέο προϋπολογισμό του 2017 προβλέπεται αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση από την οποία θα επωφεληθούν και τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2016, προβλέπεται αύξηση των δαπανών του υπουργείου Παιδείας κατά 257 εκατ., δηλαδή κατά 5,3%. Επίσης, διαπιστώνεται μικρή ποσοστιαία αύξηση στην αναλογία των δαπανών αυτών επί του ΑΕΠ (2,85% από 2,80%). Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, το θέμα της ενίσχυσης των ΑΕΙ με νέες θέσεις μελών ΔΕΠ, ενώ συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων στις 14 Ιανουαρίου προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ