Φέσσας: Αμφισβητείται η οικονομική πολιτική από πλατιά λαϊκά στρώματα

Φέσσας:  Αμφισβητείται η οικονομική πολιτική από πλατιά λαϊκά στρώματα
Στη Δύση βλέπουμε τεκτονικές αλλαγές. Αμφισβητείται η οικονομική πολιτική από πλατιά λαϊκά στρώματα, τόνισε ο Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας σε συνέδριο του Eλληνοαμερικανικού Eπιμελητηρίου.

«Αυτή τη λαϊκή κατακραυγή εκμεταλλεύτηκαν πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και της δεξιάς. Εχουν θέσει σωστά ερωτήματα, αλλά δεν έχουν σωστές λύσεις», τόνισε.

Μετά από επτά χρόνια, έχουμε καταλάβει ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η παραγωγή πλούτου και όχι η διανομή του.
Χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία, στην οποία δεν θα μιλούμε για το παρελθόν και τα λάθη που έγιναν, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΕΒ.

Ακούγονται διάφορα για το QE και την ελάφρυνση χρέους, σημείωσε. Τα χρειαζόμαστε όλα, αλλά πρωτίστως χρειαζόμαστε όραμα για το μέλλον και ένα έξυπνο κράτος. Απαιτείται πολιτικό σύστημα που ακούει την κοινωνία.

Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα κράτος που θα αντλεί τη δύναμή του από την εποπτεία του ιδιωτικού τομέα, με σωστούς κανόνες. Για ένα κράτος που θα σέβεται όσους δούλεψαν έντιμα φορολογώντας τους αλλά χωρίς να δημεύει το εισόδημα.

Χρειάζεται και επιχειρηματική τάξη που θα επενδύει και θα προστατεύει τους εργαζόμενους, συμπλήρωσε.

Μεταρρυθμίσεις ή κοινωνική ευαισθησία είναι ψευτοδίλημμα, τόνισε ο Θ. Φέσσας. Χρειάζεται πλαίσιο που θα επιτρέψει να έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ