Παπανάτσιου: Σε καμία περίπτωση μείωση του αφορολόγητου

Παπανάτσιου: Σε καμία περίπτωση μείωση του αφορολόγητου
Σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, χωρίς όμως να αποκλείσει κατηγορηματικά ενδεχόμενη περικοπή φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει.

Μιλώντας στον Real FM, η κ. Παπανάτσιου, απαντώντας στην ερώτηση πότε είναι ορατή η μείωση των φόρων, είπε πως αν πάει καλά η οικονομία, αν οι ειπράξεις είναι αρκετές, μπορεί να γίνει αναπροσαρμογή του κομματιού που αφορά τους έμμεσους φόρους.

Γενικότερα σημείωσε πως δεν είναι υπέρ της αύξησης των φόρων, αντίθετα είναι υπέρ της μείωσης, όμως επισήμανε πως έχουν αναληφθεί κάποιες δεσμεύσεις.

Ερωτηθείσα πότε θα ανέβουν στο Ίντερνετ τα τέλη κυκλοφορίας, εκτίμησε πως είναι θέμα ημερών, ενώ επανέλαβε πως για τα τέλη του 2017 δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι.

Προανήγγειλε πάντως ήδη ξεκινάνε οι αρμόδιες υπηρεσίες και επεξεργάζονται κάποιο πιο αναλογικό σύστημα των τελών κυκλοφορίας, που το υπουργείο φιλοδοξεί να φέρει σχετικά γρήγορα για να είναι ενήμεροι εγκαίρως οι πολίτες και η αγορά.

Για το επίδομα θέρμανσης εκτίμησε πως έως το τέλους του μήνα οι πολίτες θα ξέρουν τα δεδομένα για το επίδομα, ενώ μίλησε για ευνοϊκότερη μεταχείριση των ορεινών δήμων.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα, είπε πως στόχος είναι να έρθει αρχές του 2017.

Ερωτηθείσα για τη ρύθμιση για την επιστροφή αδήλωτων καταθέσεων, εκτίμησε πως πως θα έχουμε νομοσχέδιο σχετικά γρήγορα, ενώ είπε πως ο φόρος δεν θα είναι πολύ χαμηλός, χωρίς όμως να πει κάτι συγκεκριμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ