Γεροβασίλη: Πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας ούτε έγιναν ούτε γίνονται

Γεροβασίλη: Πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας ούτε έγιναν ούτε γίνονται
Επιχείρηση λάσπης και τρομολαγνείας γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών διαπιστώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά» υπογράμμισε πως πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ούτε έγιναν ούτε γίνονται και διαβεβαίωσε πως τα δάνεια πρώτης κατοικίας δεν πωλούνται σε funds.

Γενικότερα, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα και ανέφερε ενδεικτικά πως το 2008 έγιναν 43.000 και το 2009 52.000.

Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση έχει προστατεύσει την πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (νόμος Κατσέλη) και διεύρυνε τον μηχανισμό για αντίστοιχη ρύθμιση σε επιχειρηματίες και εμπόρους.

Η προστασία για τα 2/3 των νοικοκυριών είναι πλήρης, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι γίνονται περαιτέρω κινήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι ένα από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη αφορούσε τον πλειστηριασμό «εργατικών» κατοικιών στον Εύοσμο. Όπως είπε, όλες ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ