Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού
Διέψευσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την κοινωνική οικονομία.

«Ο σχετικός θόρυβος που δημιουργείται ακόμα και σήμερα, ακόμη και τώρα, από τον Τύπο στο γνωστό νέφος παραπληροφόρησης που καλλιεργείται ότι τάχα, στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης, θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός είτε θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ανήκει στη φαντασία των συντακτών τους», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «ο μισθός πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των κοινωνικών εταίρων».

«Ειδικά επί του υποκατώτατου μισθού των νέων ή οποιουδήποτε άλλου υποκατώτατου μισθού, δεν τίθεται θέμα επιλογής με βάση τις κοινές πρακτικές. Τίθεται θέμα νομιμότητας, έχουμε ήδη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων που θεωρεί τη σχετική μνημονιακή ρύθμιση αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και ενημέρωσε πως στη διαπραγμάτευση «δεν είναι από τα θέματα που θα συζητήσουμε.

Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η ρύθμιση είναι παράνομη και δε μπορεί να εφαρμοστεί».

Ακόμη ο Γ. Κατρούγκαλος ζήτησε την συνδρομή των κομμάτων για την «αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων» και επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε..

Κάλεσε τη Ν.Δ. να δηλώσει αν υποστηρίζει την θέση των κοινωνικών εταίρων για την αναστροφή της απορρύθμισης ή αν επιμένει στην πρόταση που έκανε στη ΔΕΘ «κατά την οποία θα πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές».

πηγή:naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ