Κυρίτσης: Μειωμένες οι προσφυγικές ροές

Κυρίτσης: Μειωμένες οι προσφυγικές ροές
Εξαιρετικά μειωμένες ροές εισόδου μεταναστών και προσφύγων καταγράφονται, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης Γ. Κυρίτσης.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ χθες καταγράφηκαν 119 νέοι μετανάστες, ενώ το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι αφίξεις ήταν μηδενικές. Πριν από τη συμφωνία στην ΕΕ, οι αφίξεις κατά μέσο όρο έφθαναν τις 1500, σημείωσε ο κ. Κυρίτσης, ενώ τον προηγούμενο έτος ήταν πολύ περισσότερες.

Τόνισε πάντως ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα θα πάνε φέτος σχολείο κυρίως στις δομές που βρίσκονται και γι' αυτόν τον λόγο θα προσληφθούν 700 δάσκαλοι. Ερωτηθείς εάν είναι παράνομες οι καταλήψεις κτιρίων, είπε ότι «αντίκεινται στο νόμο», για να σημειώσει ότι βρίσκονται στο «γκρίζο σημείο» μεταξύ νόμου κια πολιτικής αντίληψης.

Για μακροχρόνιες καταλήψεις σημείωσε πως μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή «με συμφωνία κυρίων», δηλαδή η πλευρά των καταληψιών θα δώσει κάποιες εγγυήσεις και ανάλογα θα πράξει και το κράτος. Σε ότι αφορά το θέμα με την εισβολή σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε πως, σε μία εποχή όξυνσης των θρησκευτικών παθών, θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί με τους χώρους λατρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ