Πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ Παππά - ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ Παππά - ΕΙΤΗΣΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Πλήρης διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών καναλιών, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε λόγο για ουσιαστικά μη υπαρκτό διάλογο και ειλημμένες αποφάσεις από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ σε σκληρό τόνο χαρακτήρισε «υπέρτατο θεσμό» και «αποκλειστικό θεματοφύλακα» του πλουραλισμού τον κ. Παππά, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών επισημαίνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για ύπαρξη μόνο τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, τις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, ενώ θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για να υπάρξει διάλογος και να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ