Φάμελλος: Από 500.000 έως 3,5 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για τηλεοπτική άδεια

Φάμελλος: Από 500.000 έως 3,5 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για τηλεοπτική άδεια
Μεταξύ 500.000 και 3,5 εκατ. ευρώ θα είναι το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» και αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία και ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την εισήγηση του ευρωπαϊκού ινστιτούτου Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία -όπως υπογράμμισε ο ίδιος- η τιμή εκκίνησης θα προσδιοριστεί ανάμεσα στα δύο αυτά ποσά.

«Η τιμή εκκίνησης, νομίζω, κυμαίνεται σαν αντικειμενική ανάγνωση από 500.000 ευρώ έως 3,5 εκατομμύρια. Θα δούμε όμως ποιο θα είναι το σκαλοπάτι, το κατώφλι στο οποίο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Θα είναι εκεί ανάμεσα πάντως» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι θα αυξηθεί η ανεργία με τον περιορισμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας, είπε ότι θα υπάρξει προστασία για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς και εκτίμησε πως με τα υποχρεωτικά νούμερα που προβλέπονται για τη στελέχωση των καναλιών πιθανόν να χρειαστούν και επιπλέον εργαζόμενοι.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «τα κανάλια στηρίζονται σε πήλινα πόδια», τρία απ' αυτά έχουν αρνητικούς ισολογισμούς και οι δανειακές συμβάσεις, χωρίς αντίκρισμα, ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

«Μεταξύ τραπεζών και καναλιών υπήρχε ένα μεγάλο θέμα διαπλοκής και αδιαφάνειας» είπε ο κ. Φάμελλος, προειδοποιώντας ότι όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτουν ενημερότητες και, καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα απασχολούνται σε πτωχευμένες εταιρείες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ