Στην ανταλλαγή απόψεων στα κρίσιμα ζητηματα συμφώνησαν Μητσοτάκης και Γεννηματά

Στην ανταλλαγή απόψεων στα κρίσιμα ζητηματα συμφώνησαν Μητσοτάκης και Γεννηματά
"Πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διάφορες που έχουμε ιδεολογικά" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας, μιλώντας για κύμα οργής στην κοινωνία.

Η κ. Γεννηματά, αφού συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, συμφώνησε ότι παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διάφορές τους "υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης στα κρίσιμα ζητηματα" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση.

"Να μην βρεθεί η χώρα ξανά στη θέση που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015" πρόσθεσε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θα ακουστούν οι απόψεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Για τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση τούς εξοντώνουν αλλά παρακάλεσε τους αγρότες "να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και οι ελληνικές επιχειρήσεις".

"Χαίρομαι που θίγεις το τελευταίο θέμα. Εμείς διαχωρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους από μορφές κινητοποιήσεων που διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία. Είμαι σίγουρος ότι και οι αγρότες θα σεβαστούν το πλαίσιο του νόμου. Εμείς δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που καβάλησαν το κύμα της οργής και ανέβηκαν στα τρακτέρ και τώρα θερίζουν τους ανέμους που έσπειραν" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να υπογράψει και η ΝΔ αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια και να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση από όταν μπήκε η χώρα στην Ευρωζώνη μέχρι τώρα.

"Η ΝΔ θα τοποθετηθεί γι' αυτό" τής απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι είχε επισημάνει την ανάγκη να διερευνηθεί η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015. "Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη χρήζουν απάντησης. Η κυβέρνηση σιωπά, ελπίζω στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση να υπάρξουν απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργο" συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ