ΛΑΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά την τακτική των μνημονιακών πολιτικών

ΛΑΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά την τακτική των μνημονιακών πολιτικών
"Οι δηλώσεις των αρμοδίων και το σχέδιο νόμου παραβλέπουν τις βασικές αιτίες των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης, που είναι η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και η ραγδαία μείωση του προσωπικού, τα οποία εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά ενισχύονται".

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, σχολιάζοντας την παρουσίαση του σχεδίου νόμου από τον αρμόδιο υπουργό για τη Δημόσια Διοίκηση.

Η ΛΑΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την τακτική "των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων αφού προωθείται η δημιουργία ενός νέου κομματικού στρατού, με το σώμα των δήθεν αριστούχων υπαλλήλων για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης, των οποίων όμως η αξιολόγηση θα στηρίζεται σε αυθαίρετη κατά κανόνα διαδικασία, επιλογή συγκεκριμένων υπαλλήλων για σεμινάρια ή σε συνέντευξη, η οποία θα καλύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της συνολικής βαθμολογίας".

"Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για "αποκομματικοποίηση"", συνεχίζει η ανακοίνωση "ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Όπως προκύπτει και από το νέο μισθολόγιο, ενισχύονται ιδιαιτέρως οικονομικά και όλα τα κομματικά στελέχη της κυβέρνησης, στους οποίους, πολλές φορές καταβάλλονται επιδόματα ευθύνης υψηλότερα από τον βασικό μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα!".

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ καταλήγει ως εξής: "Η κυβέρνηση Τσίπρα αντί να προσπαθεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό και στο ζήτημα της δημόσιας διοίκησης, ας ανατρέξει σε παλαιότερες θέσεις της, οι οποίες ανέφεραν ότι τα βασικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης είναι οι ελλιπείς πόροι, η σύγχυση αρμοδιοτήτων, η πολυνομία, η συνεχής εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση του προσωπικού, ο κομματισμός. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν. Τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με την δημιουργία ενός νέου σώματος ημετέρων με ειδικά προνόμια".

ΠHΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ