Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνω την έκπληξη και θα κερδίσω

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνω την έκπληξη και θα κερδίσω
Την εκτίμηση ότι «θα κάνει την έκπληξη και θα κερδίσει τις εκλογές» έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στεναχωριέμαι όταν ακούω στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν κριτική στο πρόσωπό μου την οποία ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπορούν να ανησυχούν διότι μπορεί με τον τρόπο μου να ξεβολεύω το χθες των λίγων αλλά αυτό σημαίνει ότι δυναμώνω το μέλλον των πολλών με τις πρακτικές και τις επιλογές που εγώ ακολουθώ» δήλωσε στο Mega.

Συμπλήρωσε πως «Πολλοί από αυτούς είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα ήμουν στον δεύτερο γύρο, ήταν πολύ λίγοι αυτοί που το πίστευαν και όπως έκανα την έκπληξη και μπήκα στο δεύτερο γύρο, έτσι θα κάνω και τώρα την έκπληξη και θα κερδίσω. Είμαι απολύτως πεπεισμένος για αυτό».

Παραδέχθηκε ότι είχε μια «τυπική» επαφή με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τον οποίο είπε ότι δεν νομίζει ότι θα τοποθετηθεί δημόσια. Σημείωσε όμως ότι το 60% και των πολιτών που ψήφισαν στις κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης» συνυπολογίζοντας όσους δεν ψήφισαν τον κ. Μεϊμαράκη.

Απαντώντας στην κριτική που εμμέσως του άσκησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων υπογράμμισε ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την πρακτική να ασκούμε κριτική εκ των υστέρων, ανέλαβα ένα εξαιρετικά δύσκολο υπουργείο δεν έβγαλα την ουρά μου από έξω και ποτέ δεν είπα ότι ήμουν ευχαριστημένος από την πολιτική των απολύσεων αλλά είναι τουλάχιστον άδικο να εστιάζεται όλη η πολιτική της διοικητικής μεταρρύθμισης στις απολύσεις των καθαριστριών».

Παράλληλα, είπε ότι δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να προβεί σε οργανωτικές αλλαγές στη ΝΔ αυτό μπορεί κάποιους να τους ενοχλεί. "Η ΝΔ πρέπει να αφήσει πίσω της μια εποχή, η οποία θεωρώ ότι κλείνει με τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου. Με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν, υπερήφανοι για την ιστορία μας και για τις παρακαταθήκες αυτής της παράταξης θα προχωρήσουμε μπροστά όμως", υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ