Μήνυμα Παυλόπουλου προς ΠΓΔΜ και Τουρκία

Μήνυμα Παυλόπουλου προς ΠΓΔΜ και Τουρκία
Αυστηρό μήνυμα προς την ΠΓΔΜ απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθιστώντας σαφές ότι η ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας θα εξαρτηθεί από τον σεβασμό της προς την Ιστορία.

Από τη Σόφια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, να γίνονται σεβαστές οι ευρωπαϊκές αρχές και κυρίως, η Ιστορία. «Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε, να συμβιώσουμε και να επιβιώσουμε εντός της Ε.Ε. με όρους παραχάραξης της Ιστορίας» ξεκαθάρισε.

Ειδική μνεία έκανε και στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, καλώντας την Άγκυρα να αρχίσει να σέβεται το ευρωπαϊκό θεσμικό και πολιτικό κεκτημένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε εν συνεχεία, ότι η ενταξιακή διαδρομή της Τουρκίας συνδέεται άρρηκτα με την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, σημειώνοντας ότι «δεν αποτελεί ζήτημα χρημάτων, αλλά αντίθετα, ζήτημα αξιών και υπεράσπισης των ανθρώπων. «Δεν είναι νοητό να υπάρχουν κράτη, στο χώρο της Ε.Ε., τα οποία έχουν φοβικά σύνδρομα, κράτη τα οποία λένε, ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το θέμα αυτό, κράτη τα οποία έρχονται και λένε ότι η Ελλάδα δεν φυλάσσει καλά τα σύνορά της» συνέχισε σε αυστηρό τόνο.

«Η πρώτη μας απαίτηση απέναντι στους εταίρους μας είναι αλληλεγγύη στο να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και την Δημοκρατία στο όνομα των προσφύγων» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος και ανέφερε ότι «δεν τους καλέσαμε εμείς, ήρθαν από έναν άδικο πόλεμο, στον οποίο, δυστυχώς, η Διεθνής Κοινότητα έδειξε αρχικώς μία απίστευτη αδιαφορία, που την πληρώνουν όλοι μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ